Instagram

Follow Me!

Asana Practise and Wellness Through Movement Yoga Philosophy and Mindfulness

1 Bonus Tip for Better Sleep

October 9, 2016

…and it’s a yoga pose! Legs-up-the-Wall-Pose, or Viparita Karani, is an asana favoured by many and no wonder as it is said to help with many different ailments, such as:

 • Anxiety
 • Arthritis
 • Digestive problems
 • Headache
 • High and low blood pressure
 • Insomnia
 • Migraine
 • Mild depression
 • Respiratory ailments
 • Urinary disorders
 • Varicose veins
 • Menstrual cramps
 • Premenstrual syndrome
 • Menopause

This pose is a restorative one, so in a yoga class you would find it usually right before the final relaxation. However it works just as well during a 10 break as a quick stress buster, or right before bed time. Practise with caution if you have neck or eye issues, always listening to your body first.

You do not have to get your butt right into the wall to grab the benefits, you can also do this pose with the soles of you feet against the wall.

img_3940

Tässä vielä yksi jooga-asana jonka sanotaan auttavan sekä unen saamiseen että vähän kaikkeen muuhunkin, mm. ahdistukseen, reumaan, ruuansulatusvaivoihin, päänsärkyyn, korkeaan verenpaineeseen, migreeniin, virtsaamisongelmiin sekä vaihdevuosiin. Mulla ei ole aavistustakaan mikä tämän asennon nimi on suomeksi mutta tässä siis maataan selällään jalat seinää vasten. Jalat voi myös olla koukussa ja jalkapohjat seinää vasten jos ei halua pistää takamustaan suoraan seinään kiinni. Joogatunneilla tämän asennon löytää yleensä juuri ennen loppurentoutusta mutta tämän voi yhtä hyvin tehdä juuri ennen nukkumaan menoa tai jos on 10 minuutin pikarentoutusta vailla.

Jos kärsit niskakivuista tai silmänpaineongelmista, harjoittele tätä asanaa varoen.

img_3941

Tallenna

  Leave a Reply