Instagram

Follow Me!

Asana Practise and Wellness Through Movement Everyday Life and Thoughts

Yoga Tourist in London / Joogaturismia Lontoossa

October 12, 2016

I’ve been spending the last few days in London, making the most of the yoga classes the City has to offer. My goal was to try different classes and get inspiration from different teachers.

Olen viettänyt pari viimeistä päivää Lontoossa. Muiden asioiden hoitamisen lisäksi suunnitelmani on ollut käydä erilaisilla joogatunneilla ja inspiroitua erilaisita opettajista ja heidän tyyleistään.

A friend and a fellow yoga teacher in Cyprus recommended TriYoga so that has been my first stop. I LOVE their Camden location (there are 3 other locations in the city) which has a relaxed and complitely non-pretentous vibe in it. Even more, it has four or five yoga studios and a ton of classes to choose from. My first stop after five hour flight was “Restore and Relax” community class during which we did not stand up once. Perfect!

TriYogan tunteja suositeltiin minulle joten suuntasin suoraan lentokentältä heidän Camdenissä olevan studion tiloihin (TriYogalla on kolme muuta studiota eri puolilla Lontoota.) “Relax and Restore”-tunti oli juuri oikea viiden tunnin lennon jälkeen! Tunnilla ei noustu kertaakaan seisomaan vaan kaikki liikkeet tehtiin lattialla maaten.

img_3966

The next day I tried out Jivamukti. I have been curious about the system but had not had an opportunity to try it out later. The teacher came recommended so 7:45 morning class it was! I really enjoyed it, we started off with 7 minutes of breathwork, followed by some chanting and a physical practise. The sequence was pretty intense for the morning but I got some hands on adjustments that I found good. The instructor also played drum’n’base during the asana practise and savasana which was a nice a chance to what I have been used to lately. 

Seuraavana aamuna menin 7:45 alkavalle Jivamukti-joogatunnille. En ollut aiemmin kokeillut tämän suuntauksen joogaa joten olin innoissani uudesta kokemuksesta. Tunti alkoi 7 minuutin hengitysharjoituksilla jota seurasi mantran laulu. Itse asana-harjoitus oli intesiivinen varsinkin tuohon aikaan aamulla mutta erittäin hyvä. Opettaja kiersi luokassa ja paransi linjauksia tarpeen mukaan. Taustalla soi drum’n’base musiikki josta pidin myös. En yleensä käy tunneilla joilla on musiikkia (enkä sitä kyllä oikein kaipaakaan) joten tämä oli mukavaa vaihtelua.

img_6681

Yoga dogs chilling // Jooga-koirat ottamassa rennosti

img_0131

I have also been observing few pregnancy yoga classes as this is a part of my ante natal yoga teacher training. Both teachers I contacted welcomed me with open arms to join in the class, much appreciated. The second class I attended was in this cute boutique gallery that runs different yoga classes also in the weekends.

Olen myös ollut seuraamassa muutamaa raskausajan joogatuntia joka kuuluu omaan antenatal-joogaopettajakoulutukseen. Opettajat joihin otin yhteyttä toivottivat minut kummatkin lämpimästi tervetulleeksi, on aina mukava saada positiivisia vastauksia pyyntöihinsä. Toinen tunneista pidettiin pienessä kauppa-galleriassa jossa on useita erilaisia joogatunteja iltaisin.

img_4013

…and tomorrow there will be another new yoga class!

…ja huomenna vielä uudelle joogatunnille!

    Leave a Reply