Instagram

Follow Me!

Everyday Life and Thoughts

Yoga Instructor’s Back Office

October 23, 2016

In few pictures and words things that happen when planning and preparing for a yoga class.

Muutama sana ja kuva siitä, mitä tapahtuu ennen joogatuntia.

I wash the yoga mats used. I use very mild soap (Ecover or similar) diluted in a lot of water. Otherwise you can end up with a slippery mat which we do not want (cue literal faceplant.) After the wash and rinse with plenty of water I spray the mats with a mix of tea tree oil (antibacterial) and lavender oil (calming), again diluted in a lot of water, and leave them out to dry.

img_4172

Mattopesu! Pesen matot hyvin miedolla luontoystävällisellä saippualla (en kuitenkaan mäntysuovalla) ja runsaalla vedellä. Mattoihin jää helposti saippuanjäämiä jotka tekevät niistä liukkaita ja se ei ole tietenkään hyvä asia. Kun olen huudellut matot runsaalla vedellä suihkutan niihin vielä teepuu- ja laventeliöljysekoitusta, taas runsaalla vedellä jatkettuna. Teepuu on antibakteriaalinen ja laventeli rauhoittaa. Epäilyistäni huolimatta nämä kaksi öljyä myös sopivat yhteen hajuiltansa.

Continous learning. It is often said yoga is 1% theory and 99% practise but I do love magazines and to learn what is out there and how other people are doing it. From these ones I picked up some good modifications for some of the regular poses I use that I put to practise in yesterday’s class. The Yoga Magazine had also some adds for UK based websites that sell yoga clothes made from sustainable materials, such as recycled polyester and bamboo. I pinned some of my favourites on my Pinterest account as I really do not need to buy anything at this moment.  

img_0135img_0134

Jatkuva koulutus. Usein kuulee että jooga on 1% teoriaa ja 99% käytäntöä. Rakastan kuitenkin lehtien lukemista (ne kirjat onkin sitten vaikeampi asia) ja näistä lehdistä sain hyviä vinkkejä kuinka muuntaa tiettyjä asanoita joita käytän melkein joka tunnilla. Pistin nämä opit heti käyttöön eilisaamun joogassa. Yoga Magazinessä oli myös mainoksia Englantilaisista nettikaupoista joissa myydään ekologisista materiaaleista, kuten kierretystä polyesterista ja bamboosta, valmistettuja jooga- ja vapaa-ajan vaatteita. Koska en tarvitse tällä hetkellä kuitenkaan yhtä ainutta vaatekappaletta, tyydyin tallentamaan suosikkejani pinterest-tililleni.

Setting up the class. This is Cyprus and 9 am is not exactly the same 9 am as it is in the Northern Europe. Which is just as well as I always have time to prepare the mats and blocks so all people have to do is to show up and start clearing the mind.

img_0132img_0133

Matot ja blokit paikoilleen. Saarella aamu-yhdeksän ei ole ihan sama käsite kuin Pohjois-Euroopassa joten järjestelyihin ja kuulumisten vaihtoon on aina aikaa. Kaikkialla.

And then we start.

img_3726

Ja sitten itse asiaan.

    Leave a Reply