Instagram

Follow Me!

Asana Practise and Wellness Through Movement

The Devil is in the detail

February 18, 2017

Since I have several pictures of my chairpose, utkatasana, from the past few years I decided to share them to illustrate how the learning never ends. Even the seemingly simple poses can reveal themselves having multiple layers to be discovered. This is one of the reasons why I enjoy a slower practise these days as it allows the time to really focus on how a particular asana feels and where it can exactly go.

Arkistoistani löytyy useampikin kuva tuoli-asanasta (utkatasana) jotka esittävät hyvin kuinka se on muuttunut (paremmaksi) viimeisen parin vuoden aikana. Jopa näistä yksinkertaisimmistakin asanoista löytyy monia eri tasoja jotka avautuvat vuosien harjoittelun aikana. Tämän takia pidän nykyään myös enemmän hitaimmista harjoituksista koska ne antavat enemmän aikaa keskittymiseen ja asanana tunnusteluun.

The below picture was taken about three years ago. Today it makes me want to hurl and cover my eyes, although I remember being pretty pleased with myself with this one. So, why do I find this so unbearable photo to look at today?

Tämä kuva on otettu noin kolme vuotta sitten ja suoraan sanoen hävettää tänä päivänä. Itse kuvanottohetkellä muista kyllä olleeni todella tyytyväinen asentoon. Mutta mikä siinä sitten nyt mättää?

It two words, that lower back/lumbar spine. I have a naturally big curvature there anyway which means I really have to pay attention to my back and posture in general and make sure I engage my abs too to support the torso. Well, no abs being used here, hence the back being put on a risk of future strain and pain. On a milder note, not sure what I am thinking that my hands are doing because they do not seem to be very engaged here either. Finally, despite the photo being taken from a bit of an angle it looks like my knees are way over my toes (and the weight of the foot is more on the toes) which is not great either for the health of the knees. In short, do not try this at home!

Yhdellä sanalla, alaselkä! Alaselkäni luonnollinen kurvi on, noh, hieman kurvikkaampi kuin ns. normaali selkäranka. Sen takia minun täytyy (täytyisi) aina muistaa käyttää tehokkaasti myös vatsalihaksia jotta keskivartalo toimii yhtenä pakettina ja alaselkä on suojassa liialta rasitukselta. Kuvan perusteella ei ainakaan näytä siltä että olen edes tietoinen vatsalihaksistani. Käsien asento on myös hieman epämääräinen, ne eivät ole suorana eivätkä näytä siltä että mitään lihaksistoa olisi käytössä. Kuva on otettu pienessä kulmassa mutta näyttää myös siltä että polvet menevät varpaiden ylitse jota ei myöskään pitäisi tapahtua. Älä siis yritä tätä kotona.

The below picture is taken pretty much a year ago when I was having a private session to catch up for a yoga teacher training day I had missed. The knee-toes situation is better but just look what happened to the lower back with one simple adjustment, from picture one to picture two. Just goes to show how invaluable having a teacher who pays attention to you as an individual, even if it is only once in a while.

Alla oleva kuva on otettu vuosi sitten yksityistunnilla. Polvet-varpaat linjaus on parempi mutta katso mitä tapahtui alaselälle kun opettajani alkoi sitä korjaamaan: vetämällä kylkiluita selkää kohti ja terästämällä vatsalihasten käyttöä (tai siis, käyttämällä niitä ylipäätään) selkä suoristui huomattavasti parempaan asentoon. Tämän takia asiantuntevan opettajan ohjaus on arvokasta sillä muutama varsin simppeli ohje voi estää kulumia tai jopa loukkaantumisia tapahtumasta.

img_9464img_9465

This photo is from last week. The squat is deeper, the weight is more on the heels and the arms are active. I am not going to fool myself to think though that I am anywhere near done with utkatasana so maybe in a year’s time I will repost this with a new photo.

Mustavalkoinen kuva on viime viikolla. Kyykky on syvempi, jalkojen paino on enemmän kantapäillä ja kädetkin näyttävät aktiivisilta. En kyllä tosin usko että kehittymiseni utkatasanan kanssa lopussa joten ehkä vuoden päästä uudestaan julkaisen tämän tekstin uuden kuvan kanssa.

Tallenna

Tallenna

    Leave a Reply