Instagram

Follow Me!

Asana Practise and Wellness Through Movement

Raskausajan joogasta

December 8, 2016

Joogaa voi myös (tietyin rajoituksin) harrastaa raskauden aikana, ja se tarjoaa useita hyötyjä niiden ”normaalien” lisäksi joista olen puhunut aiemmin. Tässä pieni katsaus mitä raskausajan joogatunnilta voi odottaa.

  1. Asana-harjoitus rauhoittaa ja tuo tasapainoa sekä kirjaimellisesti kehon muuttuessa, että henkisesti.
  2. Raskausajan joogan tavoitteena on myös lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tutustuttaa omaan kehoon ja sen voimaan. Se myös valmistaa synnyttämään erilaisten harjoitusten kautta jotka voivat vähentää kiputiloja sekä raskauden aikana että itse synnytyksessä. Jooga pyrkii myös edistämään sikiön oikeaa asentoa ja lievittämään synnytyspelkoa.
  3. Joogasta ei voi puhua ilman että mainitsee hengityksen voiman. Hengitys on olennainen osa asana-harjoitusta mutta se on myös keskeinen työkalu synnytyksessä. Raskausajan joogan pranayama-harjoituksia voi hyödyntää myös supistuksien ja synnytyksen aikana.
  4. Jooga antaa hetken rauhoittua, rentoutua sekä keskittyä itseensä ja uuteen elämään. Raskausjoogassa asanoita on usein hieman muunneltu ja ne auttavat niskan, olkapäiden ja selän jännitystilojen lievittämiseen, nivelten liitoskipuihin sekä harjoittavat lantionpohjan lihaksia.
  5. Ryhmässä tehty harjoitus samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa ei pelkästään edistä yleistä hyvinvointia mutta antaa myös mahdollisuuden jakaa kokemuksia ja tunteita.

Itse opiskelen perinatal-joogaopettajaksi Englantilaisen Birthlight-järjestön kautta. Koulutus käydään kahdessa osassa joiden välissä pitää kirjoittaa 11 esseetä (!), pitää yhteensä 10 yksityis-ja ryhmätuntia suunnitelmineen ja arvioineen (arvioijaksi käy esim. doula, kätilö ja tai jo valmistunut perinatal-joogaopettaja), tehdä asiaan liittyvästä kirjasta arvostelu ja käydä myös observoimassa ja raportoimassa muiden pitämiä tunteja. Vapaa-ajan ongelmat on siis ratkaistu huhtikuuhun asti.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

    Leave a Reply