Instagram

Follow Me!

Everyday Life and Thoughts

Helleaalto ja SUP joogaa

July 6, 2017
SUP Yoga

Kyproksella on ollut viikon kestävä helleaalto. Toisin kuin Suomessa, sana ”helleaalto” ei Kyproksella yleensä ilahduta kovin monia, onhan heinäkuun keskilämpötila jo valmiiksi aivan riittävät 36-37C astetta. Tänä vuonna sää kuitenkin on kuumin sitten 30 vuoteen ja sisämaassa Nikosiassa mitattiin muutama päivä sitten 45C lämpötila. Rannikolla on pyöritty neljässäkymmenessä asteessa ja merivesi on noin 27C asteista. Kun suihkustakaan ei tule kylmää vettä ennen lokakuuta niin miten täällä sitten eletään kesäkuukaudet?

Ilmastoinnin ja tuulettimien avulla tietenkin! Kyproksen lomakuu on elokuu joten vielä heinäkuun ajan ainakin onnekkaat toimistotyöntekijät pääsevät nauttimaan viilennetyistä sisätiloista. Ilmastointilaitteista otetaankin täällä kaikki irti ja varmaan jokaisesta toimistosta löytyy joku jolla on villatakki päällä ja huivi kaulassa tämän takia. Myös ostoskeskukset ovat kesäisin hyvä paikka viettää aikaa ja Nikosiassa on avattu joitain virallisia rakennuksia päivisin ihmisille jotka kaipaavat viileää tilaa. Lapsia, vanhuksia ja heikkokuntoisia kehotetaan pysymään sisällä ja juomaan tietenkin mahdollisimman paljon vettä. Tästä huolimatta helteet ovat jo vaatineet täällä muutaman kuolonuhrin.

Jos ilmastoitua tilaa ei ole käytössä on muitakin vaihtoehtoja. Itse herään koiran aloitteesta joka aamu puoli kuuden aikoihin jolloin lämpötila on reippaasti alle kolmekymmentä. Noin kymmeneen asti ilma on suhteellisen miellyttävä ja tällöin on hyvä hoitaa lenkit, uinnit, puutarhatyöt, siivoukset ja kaikki älyllistä toimintaa vaativa tekeminen. Alkuiltapäivästä auringon paistaessa korkeimmillaan nukutaan päiväunet ja ulos voi taas uskaltautua viiden jälkeen. Illalla valvon yleensä normaalia myöhempään ja viimeistelen aamulta jääneitä hommia. Ymmärrykseni Etelä-Euroopan maiden siestaa kohti on parantunut huomattavasti täällä asuessani.

Joogatunnit hoidan tietenkin normaalisti mutta ilman ollessa kuumimmillaan pidän tuntien kulun rauhallisena. Pysymme asanoissa hieman pidempään, ja voimakkaimmat harjoitukset ovat kesätauolla kun jo pelkkä paikallaan makaaminen saa hien virtaamaan.

SUP joogalle kesä on hyvää aikaa, veden lämpötila ei pelota ketään ja useat turistit haluavat mielellään kokeilla lomalla joitain uutta mitä ei välttämättä ole kotimaassa tarjolla. Larnakassa tuulee aina jonkun verran joten sen ja auringonpaisteen takia SUP joogatunnit pidetään aamuisin. Tämä on ehdottomasti yksi parhaista tavoista aloittaa aamu!

Alla muutamia kuvia aiemmin tällä viikolla pitämältäni yksityistunnilta. Seuraava SUP jooga tunti pidetään Larnakassa WindsurfCityCyprus’sen luona tulevana sunnuntaina (9. heinäkuuta) kello 8. Jos olet maisemissa varaa paikkasi tämän linkin takaa ja tule mukaan joogaamaan veden päällä!

Tämän tekstin kaikki kuvat on ottanut Margarita WindsurfCityCypruksesta.

SUP jooga Abs

Tallenna

Tallenna

Tallenna

    Leave a Reply