Instagram

Follow Me!

Reviews and Things I Like

Kuka omistaa joogan?

September 10, 2017
Yoga competition

Joogan suosion kasvaessa se saa jatkuvasti uudenlaisia muotoja. Jotkut niistä saaattavat tuntua hyvinkin kauaksi jalostetuilta versioilta siitä joogasta josta Patanjali kirjoittaa noin 5000 vuotta sitten kirjoitetuissa sutrissaan. Ja mitä mieltä olet joogakilpailuista? Niin absurdilta kun sanat ”jooga” ja ”kilpailu” kuulostavat samassa lauseessa, näitä kilpailuja järjestetään useissa eri maissa jo useamman vuoden ajan.

Kirjoitin joogakilpailusta laajemmin englanniksi jutussa jonka voit lukea täältä. Joogakilpailuista ja muista joogan muodoista keskustelee myös Al Jazeeran toimittaja Bhanu Bhatnagar vuonna 2014 ilmestyneessä dokumentissaan ”Who Owns Yoga?” – Kuka omistaa joogan? 50 minuutin aikana Bhatnagar käy lävitse eri joogailmiöitä ja haastattelee eri tyylien joogaopettajia ympäri maailmaa. Vuoronsa saavat joogakilpailijoiden lisäksi kristillisen joogan opettaja, nyrkkeilyjooga, Sri Dharma Mittra, muutama intialainen guru ja moni muu. Suosittelen dokumentin katselemista kaikille jotka ovat kiinnostuneet joogasta ja siitä mitä se edustaa eri ihmisille.

Mielenkiintoisen artikkelin joka pohdiskelee näitä samoja asioita suomeksi löytyy myös täältä.

 

    Leave a Reply